Kategorier
Foredrag Kommende foredrag Næste foredrag

Martyrium og kristendom hos Kierkegaard

Torsdag den 29. februar, kl. 19.30 

Foredrag v/ Henrik Gade Jensen, filosof, præst, tidligere projektleder ved CEPOS og samfundsdebattør.

Søren Kierkegaard er en kristen tænker, men hans kristendomsforståelse er temmelig unik. Foredraget belyser kritisk, hvordan paradokset og martyriet ender med at være de eneste kendetegn for at være sand kristen hos Kierkegaard, og hvilke problemer dette fører med sig.

Kierkegaard gør det meget svært og reelt umuligt at være praktiserende kristen, fordi kravet til renhed eller sandhed bliver så store, så det kirkelige stødes bort som forlorent. Ifølge Kierkegaard er både den historiske Jesus såvel som virkningshistorien uden betydning for at kunne være kristen, og vi må kun tro på paradokset: at Gud blev menneske. I praksis bliver der for Kierkegaard kun martyriet og en omfattende negativistisk kritik tilbage.

Tid og sted:

Torsdag den 29. februar, kl. 19.30.

Københavns Universitet, Søndre Campus, Karen Blixens Plads 16 og Njalsgade 76, auditorie 9A-0-01.

Kategorier
Foredrag Kommende foredrag Næste foredrag

Garff om ”Solisterne”

Torsdag den 28. september, kl. 19.30

Joakim Garff, lic.theol., leder af Søren Kierkegaard Centret og lektor Etik og religionsfilosofi på Teologi, KU

Joakim Garff kommer og præsenterer sin spritnye bog ”Solisterne”, som udkommer i selvsamme måned. Bogen handler om Søren Kierkegaard og H.C. Andersen, som i året 1849 oplever et rejseeventyr sammen på vej mod den evige stad, Rom, og hermed har mulighed for at udveksle om de allerstørste emner: kærligheden, angsten, den manglende anderkendelse, glæden, selvet, døden, det voksende pres for folkestyre, kristendommen og naturvidenskabens opkomst.

Tid og sted:

Torsdag den 28. september, kl. 19.30.

Københavns Universitet, Søndre Campus, Karen Blixens Plads 16 og Njalsgade 76, auditorie 9A-0-01.