Æresmedlem N. J. Cappelørn

Kierkegårdselskabet udnævnte den 4. maj 2013 Niels Jørgen Cappelørn til æresmedlem. Her lykønskes Cappelørn af Selskabets formand Birgitte Kvist Poulsen. 

 

Den 4. maj 2013 fejrede Søren Kierkegaard Selskabet 200-året for Kierkegaards fødsel og 65-året for Selskabets grundlæggelse.

Der var et rigtigt fint fremmøde af medlemmer og andre mennesker, der er begejstret for Kierkegaard. Vi blev smukt trakteret med god mad og vin, og fik desuden indblik i Selskabets 65-årige historie ved formandens, Birgitte Kvist Poulsens, indlæg. Derefter var der god og relevant optræden af Ellen Hillingsø og instruktøren Christoffer Berdal, der fremførte udvalgte tekster af Søren Kierkegaard, som blev sat i spil med vor tids Christopher Hitchens. Også på den måde blev Kierkegaards aktualitet og relevans tydeliggjort.

Endelig fejrede Selskabet Professor Dr. Theol. Niels Jørgen Cappelørn for hans livslange og ihærdige, substantielle og uovertrufne Kierkegaard-forskning og formidling. Den foreløbige kulmination på et langt forskerliv viser sig ikke mindst i hans enorme arbejdsindsats og evne til at realisere den kommenterede udgave af Søren Kierkegaards værk i 55 bind, som blev endelig færdiggjort hér i jubilæumsåret. På denne baggrund udnævnte Selskabet Niels Jørgen Cappelørn til æresmedlem, og vi takker ham for et fremragende festindlæg og for deltagelsen i festivitasen.