Kategorier
Afholdte foredrag Foredrag

Frygt og bæven – læst af en tegner

Ole Sporring fortæller om arbejdet med det anmelderroste bogværk ”Frygt og bæven – læst af en tegner” (Forlaget Vandkunsten, 2017).

Et billedforløb viser tegnerens arbejdsdag komprimeret fra morgenens opgør med nattens fortumlede syner til aftenens ro med tvivlen i behold. Illustrationer, reaktioner og påtrængende sidespring veksler mellem Johannes de Silentio’ s tekst, som er generøst udfoldet i bogen, der vejer godt til. Kierkegaards fortællefigur Johannes de Silentio gennemlyser Abrahams dilemma, da han tror sig forpligtet til at ofre sit allermest kære, sin ud over enhver fornuft – med tro og længsel – forventede søn Isak.

Johannes de Silentio stiller spørgsmålet om der gives en dispensation fra det etiske. Tegneren konfronter det samme spørgsmål med sit liv, mens han famler sig gennem teksten. Oplægget kommer også ind på tegnerens oplevelser af fortællingers fysiske virkelighed. Som noget, der er i verden, med virkelighedens brutalitet, som man kan løbe panden imod og uafhængigt af forklaringer, dumdadadum.

Tid og sted:
Torsdag, den 27. september 2018, kl. 19. 30,
Københavns Universitet Amager, Søndre Campus, Karen Blixens Plads 16 eller Njalsgade 76, auditoriet 9A-0-01.