At tænke sig, mens man er. Kierkegaard og Heidegger

Dobbeltforedrag v/ Anne Louise Nielsen, sognepræst ph.d. og Jens Linderoth, ph.d.

Ville Kierkegaard og Heidegger begge tænke deres egen subjektive eksistens uden at standse den fremfor at lave en lære om eksistensen? Og hvis det at fastholde tænkningen som personlig og dynamisk var et fælles anliggende, hvor går der så i det lys væsentlige skillelinjer mellem dem?

Anne Louise Nielsen og Jens Linderoth har i deres respektive Ph.D.-afhandlinger om henholdsvis Kierkegaard og Heidegger fokuseret på det subjektive og dynamiske hos de to og ikke mindst på det problematiske forhold til det religiøse og forholdet videnskab-filosofi-teologi. De har også delt kontor og gennem talrige diskussioner beriget hinandens projekter og taget livtag med de gængse tolkninger indenfor feltet. Via en indledende præsentation af Heideggers Kierkegaardkritik inviterer de os med ind i dette personlige brydningsfelt.

 

Tid og sted:
Torsdag den 19. april 2018, kl. 19. 30, Københavns Universitet Amager, Søndre Campus, Karen Blixens Plads 16 eller Njalsgade 76, lokale 8 B. 1. 14

E-mail: kontakt@kierkegaardselskabet.dk